понеділок, 23 лютого 2015 р.

Мій ідеал журналіста


У сфері засобів масової інформації є безліч гідних, цікавих та кваліфікованих спеціалістів. Більшість з них є наставниками для молодого покоління журналістів . Особисто для мене таким наставником є усім відомий журналіст Роман Скрипін.

    Однією з його ключових особливостей є прямота і схильність називати речі своїми іменами. Під час його інтерв’ю співрозмовники дуже хвилюються, адже знають, що Роман – дуже освічена людина. Він вміє оперувати фактами і термінами, не дозволяючи ухилитись від відповіді, непомітно змінити тему, або використати вигіднішу риторику, яка здебільшого є не зовсім правильною в контексті обговорюваного питання. Романа можна назвати «ворогом» цензури, адже він завжди казав і запитував те, що хотів і про що думав, не зважаючи на якісь обмеження з боку влади чи телеканалу. Я вважаю його в хорошому сенсі найскандальнішим журналістом України.
    Вищу освіту здобув в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. За всю кар’єру Скрипін практикував журналістику у різних її аспектах: він писав статті,  був журналістом-продюсером,  шеф-редактором, ведучим. Лише людина зі справжнім талантом журналіста змогла б опанувати стільки спеціальностей.
    Мабуть, таким було виховання Романа, але він завжди був борцем за свободу слова в ЗМІ. 2013 року у Києві ним і його колегами було створено «Громандське телебачення», яке потім отримало автономні осередки та філії в інших областях. На мою думку, на сьогодні це найобєктивніше та найвідвертіше джерело інформації.


    Як підсумок, хочу сказати, що Роман Скрипін – один з тих журналістів, які створили свободу слова в нашій країні, розірвавши кайдани цензури. Ця людина є яскравим прикладом освіченого, справедливого та чесного посередника між інформацією та громадянами, які прагнуть її отримувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар